top of page

Volkswagen Golf III

1.6 CL

Kenteken: RF-FN-76

Bouwjaar: februari 1997

Kilometerstand: 73.001

Brandstof: benzine

Transmissie: handmatig

Motor: 1.6 liter, 4 cylinders

Vermogen: 75 PK

Gewicht: 1009 kg

Opties: BBS lichtmetalen velgen, getint glas, neerklapbare achterbank, stuurbekrachtiging en winterwielen.

Een origineel Nederlands geleverde Volkswagen Golf 1.6 CL met slechts 73.000 kilometer.

 

De Golf 3 werd in 1991 geïntroduceerd, waarmee VW een veel volwassener auto neer wist te zetten dan de eerste twee varianten. Het werd dan ook vrijwel meteen een succesnummer binnen de diverse leeftijdsgroepen.

 

Deze Golf is op 7 februari 1997 geleverd door de VW dealer in Roosendaal aan de eerste eigenaar. We kunnen eigenlijk spreken van een echte ‘Brabantse Golf’, want gezien de kilometerstand is deze Golf nauwelijks Roosendaal uit geweest. Vorig jaar verkochten wij de Golf met slechts 68.500 km aan een dame die een auto zocht om af en toe het dorp uit te kunnen, echter is daar (met slechts 4500 km in ruim een jaar) niet echt van gekomen.

 

De Volkswagen is conform de voorschriften onderhouden, wat in het serviceboek is terug te vinden. Ieder jaar is de Golf bij de VW garage geweest voor controle en verse olie. Uiteraard is telkens het serviceboek afgestempeld. De distributieriem is bij 61.154 km vervangen. Zelf hebben we de Golf laten nakijken en voorzien van een nieuwe APK. Uiteraard is de Golf voorzien van alle documentatie, 2 sleutels en is de kilometerstand met de NAP logisch te onderbouwen.

 

Een ‘stoplichtsprinter’ is deze 75 Pk sterke Golf niet; Een acceleratie naar 100 km/h neemt 13 seconden in beslag en de topsnelheid bedraagt 168 km/h. Duurzaam is absoluut het juiste woord voor deze Golf. 

 

Bij bestelling is er gekozen voor de CL uitvoering, waarmee het uitrustingsniveau beperkt is gebleven. We noteren een 5-deurs uitvoering, in 2 delen neerklapbare achterbank, radiovoorbereiding, stuurbekrachtiging en in carrosseriekleur gespoten bumpers. Daarnaast hebben we de Golf voorzien van originele 15 inch BBS velgen, GTI koplampen en witte knipperlichten in de voorbumper. Tevens is de VW golf voorzien van een set (stalen) winterwielen. De kleur ‘Fjord Blue’ maakt de Golf ondanks de leeftijd van 22 jaar, een frisse verschijning.

 

Door de jaren heen heeft de Golf minimale gebruikerssporen opgelopen. Ook de roest op de bekende plekken is uitgebleven. Zowel optisch als technisch verkeert de Volkswagen in goede staat.

 

Deze VW Golf valt onder de ‘Youngtimer’ regeling, waardoor u als ondernemer bij zakelijk gebruik slechts bijtelling betaalt over de actuele waarde in het economische verkeer.

Prijs: VERKOCHT

 

Wij werken uitsluitend op afspaak.Wilt u komen kijken? Maak dan altijd even een afspraak met ons voor bezichtiging. Al onze auto’s zijn volledig rijklaar en vast geprijsd. Voor auto’s jonger dan 12 jaar en een kilometerstand tot 200.000, kunt u een AutoTrust garantie afsluiten. 

bottom of page