top of page

Rover 75 Saloon 
1.8 Club Lions Special Ed.

Kenteken: 14-HB-XP

Bouwjaar: mei 2001

Kilometerstand: 134.951

APK: juli 2024

Brandstof: benzine

Transmissie: handmatig

Motor: 1.8 liter, 4 cylinders

Vermogen: 120 PK 

Gewicht: 1345 kg

Opties: ABS, climate control, elektrische ramen, lederen bekleding, 17" lichtmetalen velgen, mistlampen, neerklapbare achterbank, stuurbekrachtiging en zonrollo achterruit.

Uitstervend; Een origineel Nederlands geleverde Rover 75 met de zuinige 1.8 liter motor, afkomstig van de derde eigenaar en slechts 134.951 kilometer!

 

Het Britse merk Rover kent (net als vele Engelse fabrikanten) een turbulente geschiedenis. In 1885 begon het als fietsenbouwer, waarna het via motorfietsen ook auto’s ging bouwen. Na onder de vlag van British Leyland te hebben gevallen, werd het door Honda overgenomen en in de jaren ’90 door BMW. Mede met de bemoeienis van BMW werd de Seventy Five ontwikkeld en kent dit model een goede bouwkwaliteit. Na 120 jaar, viel in 2005 het doek voor het Britse merk. 

 

Een Rover 75 is volgens sommigen een ‘Poor man’s Jaguar’ en volgens anderen fraaier en beter dan de Jager S-type, welke tegelijk werd geïntroduceerd in 1999. De Rover mocht in 1999 diverse (design) prijzen ontvangen en is anno nu nog steeds een fraaie verschijning. Mede door de hoge afwerkingskwaliteit is het wellicht de beste Rover ooit.  

In mei 2001 werd deze Rover door Niestcar geleverd aan de eerste eigenaar, die tot zijn overlijden in 2019 met de auto reed. In 2020 is de auto door ons aangekocht van de weduwe en in ere hersteld. Datzelfde jaar verkochten we de 75 aan Boudewijn, die hem een jaar later wegens ‘overtollig’ aan ons terug verkocht. Begin dit jaar is de auto verkocht aan een kilometerverslinder en heeft de Rover in korte tijd 15.000 gereden. Inmiddels is de Seventy Five verruild voor een geschiktere kilometervreter en is hij weer terug bij ons.

 

De Rover is conform de voorschriften onderhouden, wat in het serviceboek is terug te vinden. Afgelopen mei is bij 126.952 de motor voorzien van een nieuwe koppakking, cilinderkop, distributieriem, waterpomp, multiriem, bougies en radiateur. Net 8000 kilometer geleden! Deze ‘Seventy Five’ is dus helemaal rijklaar, voorzien van alle documentatie en NAP logische kilometerstand.  

 

Technisch is er gekozen voor de 1.8 liter motor met 120 pk, waarmee de 1345 kg wegende ‘Seventy-five’ een topsnelheid van 195 km/h weet te halen en in 11,6 seconden de snelheid van 100 km/h weet de behalen. Het gemiddelde verbruik blijft beperkt tot een keurige 7,8 liter per 100 kilometer. 

 

Bij bestelling is gekozen voor de ‘Club’ uitvoering in de frisse kleur Atlantic Blue metallic met Sandstone beige velours. In deze uitvoering is de Rover voorzien van climate control, elektrische ramen en lichtmetalen velgen, Rover radio/cassette speler en velours bekleding. Zelf hebben we in 2020 deze ‘Seventy Five’ voorzien van de juiste accessoires om hem ‘af’ te maken; De 'Lions Special Edition’. Hierdoor is de Rover voorzien van beige lederen bekleding, neerklapbare achterbank, zonnescherm  bij de achterruit, houten stuurwiel, chrome spiegelkappen en mistlampen. Daarnaast zijn er 17 inch ‘Serpent’ lichtmetalen velgen gemonteerd, wat de 75 wat sportiever maakt. De Rover is nu dan ook nagenoeg identiek aan de luxe Sterling uitvoering. 

 

De kleurcombinatie van Atlantic Blue metallic met het Sandstone Beige interieur maakt de Rover een frisse en stijlvolle verschijning. De gebruikerssporen zijn gezien de leeftijd minimaal te noemen en de Rover verkeert dan ook in goede staat.

 

Deze Rover 75 valt onder de ‘Youngtimer’ regeling, waardoor u bij zakelijk gebruik bijtelling betaalt over de actuele waarde in het economische verkeer. 

Prijs: VERKOCHT

 

Wij werken uitsluitend op afspraak. Wilt u komen kijken? Maak dan altijd even een afspraak met ons voor bezichtiging. Al onze auto’s zijn volledig rijklaar en vast geprijsd. Voor auto’s jonger dan 12 jaar en een kilometerstand tot 200.000, kunt u een AutoTrust garantie afsluiten. 

bottom of page