top of page

MINI Classic
1.3i

Kenteken: 10-LF-VX

Bouwjaar: december 1994

Kilometerstand: 73.996

APK: Nieuw

Brandstof: benzine

Transmissie: handmatig

Motor: 1.3 liter, 4 cylinders 

Vermogen: 39 PK 

Gewicht: 690 kg

Opties: Getint glas, lichtmetalen velgen, audiosysteem en mistlampen. 

Een auto die bij iedere aanblik een glimlach op je gezicht oplevert; Classic Mini 1.3i welke cosmetisch volledig is aangepakt. 

In december 1994 werd de Mini voor het eerst geregistreerd, waarna hij in 2002 een Nederlands kenteken kreeg. Van 2002 tot 2017 kende de Mini 1 eigenaar. In 2018 kwam hij in bezit van de vorige eigenaar, welke hem in 2019 bij ons inruilde voor een VW Golf Cabriolet. 

Bij binnenkomst was het emotie en ratio die alle kanten opgingen. Onder het genot van een glas wijn, werd op een vrijdagavond besloten dat de auto in privé bezit zou blijven en volledig zou worden aangepakt. 

In 2020 begon het demonteren, waarna de Mini naar de plaatwerker ging. De Mini ging nagenoeg kaal, de dorpels werden vervangen, evenals een stuk bodem. Daarna ging de auto in de grondverf en kwam er weer rode lak op de auto. Het dak lieten we wit spuiten, wat mooi combineert bij de nieuwe witte spiegels, striping en GB velgen (welke ook wit zijn gemaakt). Bij de opbouw kozen we voor nieuwe onderdelen; Bumpers, grille, spiegels, lampen, knipperlichten, emblemen en rubbers zijn enkele voorbeelden. De vier Wicap lampen voor de grille zijn wellicht overdreven, maar laten we eerlijk zijn, het staat fantastisch. 

 

Het interieur besloten we rood tapijt te geven en de grijze stof lieten we verwijderen voor nieuwe roomwitte skai bekleding met rode piping. Ook het dashboard lieten we wit spuiten. In de loop der jaren was reeds een wortelnoten houten dashboard gemonteerd, wat we hebben afgemaakt met een dito houten stuurwiel en pookknop. De radio is lekker retro met alle moderne features, waardoor je gewoon Spotify kunt streamen op de nieuwe Magnat speakers. 

Technisch is deze Mini voorzien van een 1.3 liter motor met een vermogen van 39 pk, waarmee de 690 kg wegende Mini een topsnelheid van 143 km/h weet te halen en in 11,7 seconden naar 100 km/h accelereert. Cijfers die in werkelijkheid anders voelen dan op papier lijken. We hebben de Mini uiteraard ook technisch laten nakijken en voorzien van nieuwe olie, klepdeksel pakking, bougies, dynamo, uitlaat (van voor naar achter) en APK. Voor een strakke wegligging hebben we de Mini ook meteen laten uitlijnen bij een bandenspecialist.

Een unieke Classic Mini waar je de komende jaren geen omkijken naar hebt. De bodem is volledig voorzien van een bitumen coating en nagenoeg alle holle ruimten zijn getectyleerd. Een Mini die je met mooi weer moet uitlaten en bij slecht weer gewoon vanuit je stoel moet bewonderen. Vanuit elke hoek is het een beauty! 

 

Prijs: € 14.995,- (marge auto)

 

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag. Wilt u komen kijken? Maak dan altijd even een afspraak met ons voor bezichtiging. Al onze auto’s zijn volledig rijklaar en vast geprijsd. Voor auto’s jonger dan 12 jaar en een kilometerstand tot 200.000, kunt u een AutoTrust garantie afsluiten. 

bottom of page