Rover 75 Saloon

2.5 V6 Sterling Automaat

 

 

 

 

 

 

 

Kenteken: 95-DF-JT

Bouwjaar: juli 1999

Kilometerstand: 138.250

APK: september 2018

Brandstof: benzine

Transmissie: automatisch

Motor: 2.5 liter, 6 cylinders

Vermogen: 177 PK

Gewicht: 1415 kg

Opties: Climate control, elektrische ramen, elektrisch verstelbare stoelen, lederen bekleding, lichtmetalen velgen, mistlampen en stoelverwarming

Een originele Nederlands geleverde Rover 75 met de prettige 2.5 liter V6 motor met automatische transmissie. 

 

Deze ‘Seventy-five’ is in juli 1999 door Rover dealer Roxs in Helmond geleverd aan de eerste eigenaar, die de Rover eerst zakelijk heeft gereden en later privé. Hij was in 1999 een van de eerste mensen in Nederland met een Rover 75, die menig hoofd deed omdraaien. Na zijn overlijden afgelopen juli, is de Rover op naam van de weduwe gekomen, hetgeen het derde eigenaar verhaal bij de RDW verklaard.

 

De Rover is conform de voorschriften onderhouden, wat in het serviceboek is terug te vinden. Eerst heeft het onderhoud bij Roxs plaatsgevonden en daarna door een lokale garage waar de hoofdmonteur van Roxs werkzaam was. 

Bij 110.00 kilometer is de distributieriem vervangen. Zelf hebben we de Rover laten nakijken en voorzien van een nieuwe APK. Uiteraard is de Rover 75 voorzien van alle documentatie, complete set sleutels en is de kilometerstand volledig met de NAP te onderbouwen. Vanaf 2010 reed de Rover slechts 3.000 kilometer per jaar en stond hij verder in de parkeergarage. 

 

Volgens de slogan was een Rover ‘a class of it’s own’. Gezien de uitrusting en styling was dit wellicht ook de waarheid. Het is alsof je in een Engelse cottage stapt; Lederen bekleding, wortelnotenhouten dashboard afwerking (in deze eerste serie is dit ook echt hout), climate control, elektrisch verstelbare stoelen met verwarming, elektrische ramen, lichtmetalen velgen, elektrische ramen en een Rover audiosysteem met cassettespeler (weer helemaal hip en ‘upcoming’). Daarnaast is deze Rover voorzien van een personal line interieur met donker groen leder dat met een beige biping is afgewerkt.

 

Door de jaren heen heeft de Rover minimale gebruikerssporen opgelopen en verkeert deze ‘Seventy-five’ zowel technisch als optisch in zeer goede staat. 

Deze Rover valt onder de ‘Youngtimer’ regeling, waardoor u bij zakelijk gebruik bijtelling betaalt over de actuele waarde in het economische verkeer.

Prijs: VERKOCHT

 

Al onze auto's zijn rijklaar en vast geprijsd. Wilt u komen kijken? Maak dan altijd even een afspraak met ons voor bezichtiging. Wij werken uitsluitend op afspaak. 

© 2015 van Leeuwen Automobielen