Rover 75 Saloon

2.0 CDT Club

Kenteken: 83-GV-LV

Bouwjaar: april 2001

Kilometerstand: 300.277

Brandstof: diesel

Transmissie: handmatig

Motor: 2.0 liter, 4 cylinders

Vermogen: 115 PK

Gewicht: 1445 kg

Opties: ABS, climate control, cruise control, elektrische ramen, lederen stuurwiel, lichtmetalen 

velgen, mistlampen, Rover audiosysteem, stuurbekrachtiging en trekhaak.

Een origineel Nederlands geleverde Rover 75 met de duurzame 2 liter (BMW) dieselmotor.

 

In april 2001 werd deze Rover door Rover dealer Romijn geleverd aan de eerste zakelijke eigenaar, die de Rover in september 2005 inruilde. In mei 2006 werd de Rover aangeschaft door de tweede eigenaar met ongeveer 165.000 kilometer. Deze tweede eigenaar heeft de auto een tweetal keren op een andere bedrijfsnaam geregistreerd en uiteindelijk overgenomen naar privé.  Februari j.l. kwam de auto in ons bezit en wordt hij af en toe ingezet voor eigen gebruik.

 

De Rover is conform de voorschriften onderhouden, wat in het serviceboek is terug te vinden. Het onderhoud is nagenoeg volledig door Minor Motor in Amsterdam uitgevoerd. Zelf hebben we de Rover laten nakijken en voorzien van ‘crown’ lichtmetalen velgen met nieuwe banden, is een remklauw vervangen en heeft de auto een nieuwe APK gekregen. Uiteraard is de Rover 75 voorzien van alle documentatie, complete set sleutels en is de kilometerstand volledig te onderbouwen. 

 

Technisch is in dit geval voor de BMW diesel motor gekozen met een inhoud van 2 liter in combinatie met een handmatige transmissie. Dit alles zorgt voor 115 pk, waarmee de 1435 kg wegende ‘Seventy-five’ een topsnelheid van 193 km/h weet te halen. Dit betreft een Euro3 motor, welke gewoon de steden in mag (auto is na 1 januari 2001 geregistreerd) 

 

In deze ‘Club’ uitvoering zijn veel prettige opties reeds aanwezig; Climate control, elektrische ramen, lichtmetalen velgen, Rover audiosysteem. Daarnaast is deze ‘Seventy five’ voorzien van een trekhaak, comfort pack, audio pack, mistlampen en extra chrome details. De kleurcombinatie van Revane Black met het Aubergine Personal Line (leverbaar geweest t/m 2001) velours interieur maakt de Rover een unieke en stijlvolle verschijning. 

 

Door de jaren heen heeft de Rover slechts wat kleine gebruikerssporen opgelopen en verkeert deze ‘Seventy-five’ dan ook in zeer goede staat. Je geeft hem absoluut de helft van zijn kilometers.

 

Deze Rover valt onder de ‘Youngtimer’ regeling, waardoor u bij zakelijk gebruik bijtelling betaalt over de actuele waarde in het economische verkeer. 

Prijs: VERKOCHT

 

Wij werken uitsluitend op afspaak.Wilt u komen kijken? Maak dan altijd even een afspraak met ons voor bezichtiging. Al onze auto’s zijn volledig rijklaar en vast geprijsd. Voor auto’s jonger dan 12 jaar en een kilometerstand tot 200.000, kunt u een AutoTrust garantie afsluiten. 

© 2015 van Leeuwen Automobielen