MG F

1.8i VVC 

Kenteken: 32-GV-KX

Bouwjaar: juli 1997

Kilometerstand: 249.034

APK: april 2020

Brandstof: benzine

Transmissie: handmatig

Motor: 1.8 liter, 4 cylinders

Vermogen: 144 PK

Gewicht: 1120 kg

Opties: ABS, centrale vergrendeling, chrome bagagerek, elektrische ramen, lichtmetalen velgen, 

lederen bekleding, stuurbekrachtiging en windstop.

Door inruil verkregen: Een MGF met de krachtige 1.8 liter VVC motor. 

 

MG keerde weer terug in 1995 met de MGF die als tegenhanger van de Mazda MX5, Alfa Spider en Fiat Barchetta kwam. Het grote verschil zat hem in de middenmotor van de MG, waardoor de wegligging zeer goed is.

 

In juli 1997 is deze MG aan de eerste Duitse eigenaar geleverd die tot 2001 ongeveer 110.000 kilometer met de MG heeft gereden. In Nederland heeft de MG een vijftal eigenaren gehad, alvorens hij bij de vorige eigenaresse kwam. 

 

De afgelopen jaren is het nodige gedaan aan de MG. Zo is de rechter kokerbalk opnieuw ingelast en is bij 208.000 de distributieriem vervangen. Tevens is de softtop in 2014 vervangen. De APK is geldig tot 3 april 2020. 

Helaas is er slechts 1 sleutelset aanwezig en is de documentatie gedeeltelijk verloren gegaan. 

 

Deze MGF is voorzien van de krachtigste motor; 1.8 VVC met 144 PK. Hiermee weet de 1020 KG wegende MG een topsnelheid van 209 km/h te halen en een acceleratie van 0-100 km/h in 8 seconden. 

 

Bij het bestellen van deze MG is gekozen voor de British Racing Green metallic in combinatie met rood lederen bekleding, een leuke combinatie. Later zijn een windstop en chrome bagagerek gemonteerd. Tevens is airconditioning aanwezig, echter dient deze te worden nagekeken. Op een Roadster is airco gelukkig geen must.

 

Verwacht geen nieuwe MG; door de jaren heen is wat spuitwerk aan de MG verricht en heeft ze een aantal kleine plekjes. Wel krijg je een leuke pittige MG die je absoluut een glimlach bezorgt. 

 

Eventueel is tegen de meerprijs van €250,- een hardtop leverbaar (zie foto's).

 

Deze MG valt onder de ‘Youngtimer’ regeling, waardoor u bij zakelijk gebruik bijtelling betaalt over de actuele waarde in het economische verkeer.

Prijs: VERKOCHT

 

Wij werken uitsluitend op afspaak.Wilt u komen kijken? Maak dan altijd even een afspraak met ons voor bezichtiging. Al onze auto’s zijn volledig rijklaar en vast geprijsd. Voor auto’s jonger dan 12 jaar en een kilometerstand tot 200.000, kunt u een AutoTrust garantie afsluiten. 

© 2015 van Leeuwen Automobielen