Jaguar XJR 4.0 V8

Supercharged Automaat 

Kenteken: ST-TX-48

Bouwjaar: januar 1998

Kilometerstand: 367.857

APK: november 2020

Brandstof: benzine en LPG

Transmissie: automatisch

Motor: 4 liter, 8 cylinders

Vermogen: 363 PK

Gewicht: 1804 kg

Opties: ABS, climate control, cruise control, elektrische ramen, Jaguar audiosysteem, lichtmetalen velgen, lederen bekleding, stuurbekrachtiging en trekhaak.

Door inruil verkregen; Een origineel Nederlands geleverde Jaguar XJR met de 363 Pk sterke 4 liter 8-cylinder supercharger motor en automatische transmissie.

 

Deze Jaguar is in januari 1998 door Kroymans Hilversum geleverd aan de eerste eigenaar, die tot 2009 met de XJ reed. De vorige eigenaar kocht de XJR in december 2016 met 300.000 km en ruilde hem onlangs bij ons in. De afgelopen jaren heeft  de vorige eigenaar de auto in onderhoud gehad bij Jaguar specialist Auto Prima in Boxtel. Gezien de facturen die aanwezig zijn, is weinig bespaard. Zo zijn de automaatbak en achteras met differentieel vervangen. Verder zijn zaken als remschijven, remblokken en banden allemaal in goede staat.

De einddempers zijn vervangen voor RVS exemplaren , waardoor de V8 goed ‘brult’ en de vering is aangepast naar sportveren, waardoor de XJR wat lager staat. 

 

Deze Jaguar XJ is voorzien van de exclusieve 4 liter supercharcher motor met 363 pk, waarmee de 1806 wegende XJ een topsnelheid van 250 km/h (begrensd) weet te halen en in 5,6 seconden naar de 100 km/h snelt. Daarnaast is de XJR voorzien van een LPG installatie, zodat je het verbruik financieel minder merkt. Voor ongeveer €9,- rijdt je 100 kilometer.  

 

Een Jaguar is gezien de uitrusting en styling een klasse apart, zeker wanneer het een XJR betreft. Zo is deze Jaguar voorzien van; Lederen bekleding, donker houten dashboard afwerking, climate control, elektrisch verstelbare zetels, elektrische ramen, lichtmetalen velgen en stuurbekrachtiging. Daarnaast is de XJR voorzien van een trekhaak. Uiteraard is de jaguar voorzien van 2 sleutels. De documentatie is niet volledig aanwezig, hetgeen vermoedelijk voortvloeit uit het feit dat de NAP niet logisch is. De auto is in 2008/2009 voorzien van een andere motor, waarbij de teller is aangepast. Hierdoor is er een verschil van ongeveer 100.000 km ontstaan. De vermoedelijke juiste stand is rond de 460.000.

 

Verwacht geen nieuwe Bentley of in dit geval Jaguar. Deze XJR heeft wat kleine roestplekjes, voornamelijk op de rand van het rechter achterscherm. Verder is het een leuke Jaguar XJR voor een scherpe prijs.

 

Deze Jaguar valt onder de ‘Youngtimer’ regeling, waardoor u bij zakelijk gebruik bijtelling betaalt over de actuele waarde in het economische verkeer. 

Prijs: € 3.995,- (marge auto)

Wij werken uitsluitend op afspaak.Wilt u komen kijken? Maak dan altijd even een afspraak met ons voor bezichtiging. Al onze auto’s zijn volledig rijklaar en vast geprijsd. Voor auto’s jonger dan 12 jaar en een kilometerstand tot 200.000, kunt u een AutoTrust garantie afsluiten. 

© 2015 van Leeuwen Automobielen